© 2019 by Willy Caron Muziektheater

Dirigent

Ellen de Jonge is koordirigent, sopraan en zangdocent met een brede interesse in muziek. Haar muzikale opleiding begon met privé pianoles. Door muziek als examenvak te kiezen op de middelbare school maakte zij actief kennis met meerstemmige vocale muziek.

‚Äč

Tijdens haar studie Voeding & Diëtetiek zong zij bij studentenkoor Erasmusica en na haar afstuderen o.a. bij Toonkunst Rotterdam, ASKO Kamerkoor en Haags Ad Hoc.
In 2001 voltooide Ellen de Meerjarige Dirigentenopleiding waarmee de basis was gelegd voor het dirigentschap van diverse koren. Zij nam vervolgens deel aan de cursus Specialisatie Opleiding Vocaal en Instrumentaal Ensemble en 2 maal aan de Kurt Thomascursus voor koordirigenten.
Haar bachelor klassieke solozang behaalde Ellen aan de Schumann Akademie (conservatorium in deeltijd). Haar zangdocenten waren achtereenvolgens Limin Yang, Hilde Van Ruymbeke, Marjan Kuiper en Ingrid Kappelle. Ook neemt zij lessen Lichtenbergtechniek bij Ingrid Voermans. Naast masterclasses zang en nascholingsdagen voor zangdocenten volgde zij diverse workshops en lessen op het gebied van theater en dans.


Momenteel leidt Ellen 3 koren, geeft koor- en zangles op de FaFa Show-dansacademie, geeft privé zangles, zangworkshops aan groepen en treedt op als sopraansolist. Tijdens koorrepetities, lessen, workshops en optredens gebruikt zij graag theatrale elementen.
Meer informatie over haar is te vinden op www.singfood.nl.
Sinds 2019 staat het Willy Caron Muziektheater onder Ellens leiding.
Vooral de combinatie van een breed koorrepertoire, solo’s en kostuums vindt zij aantrekkelijk.

Pianist

Wim van der Geest is geboren in Den Haag in 1940 en als één van de 4 zonen opgegroeid in het verhuisbedrijf. Op zijn 9e jaar schafte zijn vader een piano aan. Wim bleek als enige aanleg te hebben. Tijdens de puberteit ontstonden wat andere interesses, maar hij is altijd piano blijven spelen.

Wim heeft les gehad van Peter Lefeber van Koorenhuis in Den Haag. Via hem is hij in contact gekomen met het Willy Caron Muziektheater en in 1998 (kort na de oprichting) als pianist daar in dienst getreden. In deze periode heeft Wim, daarin begeleid door Willy Caron, zijn vaardigheden verder weten te vergroten.

Naast de vele optredens met het WCM is Wim als pianist vaste gast in veel verzorgingshuizen in Den Haag en omstreken. Ook speelt hij regelmatig bij diners of herdenkingen. Dan zie je wat muziek met mensen doet, vooral bij mensen waarvan het denkvermogen soms wat minder wordt; die leven helemaal op.