top of page

Ellen de Jonge is koordirigent, sopraan en zangdocent met een brede interesse in muziek. Haar muzikale opleiding begon met privé pianoles. Door muziek als examenvak te kiezen op de middelbare school maakte zij actief kennis met meerstemmige vocale muziek.

Ellen klein2.jpg

Tijdens haar studie Voeding & Diëtiek zong zij bij studentenkoor Erasmusica en na haar afstuderen o.a. bij Toonkunst Rotterdam, ASKO Kamerkoor en Haags Ad Hoc.In 2001 voltooide Ellen de Meerjarige Dirigentenopleiding waarmee de basis was gelegd voor het dirigentschap van diverse koren. Zij nam vervolgens deel aan de cursus Specialisatie Opleiding Vocaal en Instrumentaal Ensemble en 2 maal aan de Kurt Thomascursus voor koordirigenten.

Haar bachelor klassieke solozang behaalde Ellen aan de Schumann Akademie (conservatorium in deeltijd). Haar zangdocenten waren achtereenvolgens Limin Yang, Hilde Van Ruymbeke, Marjan Kuiper en Ingrid Kappelle. Ook neemt zij lessen Lichtenbergtechniek bij Ingrid Voermans. Naast masterclasses zang en nascholingsdagen voor zangdocenten volgde zij diverse workshops en lessen op het gebied van theater en dans.


Momenteel leidt Ellen 3 koren, geeft koor- en zangles op de FaFa Show-dansacademie, geeft privé zangles, zangworkshops aan groepen en treedt op als sopraansolist. Tijdens koorrepetities, lessen, workshops en optredens gebruikt zij graag theatrale elementen.
Meer informatie over haar is te vinden op www.singfood.nl.
Sinds 2019 staat het Willy Caron Muziektheater onder Ellens leiding.
Vooral de combinatie van een breed koorrepertoire, solo’s en kostuums vindt zij aantrekkelijk.

Monique.png

Pianiste Monique van Gils heeft zeer ruime ervaring als begeleider en repetitor. Zij is actief als muzikaal leider, dirigent en repetitor bij verschillende ensembles, muziektheatergezelschappen, koren en ze is vaste begeleider van een aantal zangers en zangeressen.

Regelmatig werkt zij samen met bekende nationale en internationale docenten tijdens diverse zang masterclasses. Als gastdocent is zij werkzaam bij de Muziek Academie Den Haag. Hiervoor was zij jarenlang vaste begeleider in het Koorenhuis in Den Haag.

Momenteel is Monique, naast het Willy Caron Muziektheater, ook werkzaam bij gemengd koor Appassionato in Leiderdorp en bij Storytellers in Zoetermeer.

bottom of page